Mineral za bolji dan

Za vrijeme trenažnog procesa nije samo vježbanje bitno za zdravlje nego i odmor.

Tijekom odmora tijelo se mora opskrbiti vitaminima i mineralima za još bolji oporavak između vježbanja. U tome nam pomažu makronutrijenti i mikronutrijenti, a jedan od glavnih minerala u našem tijelu je magnezij. Tijelu je magnezij potreban svakoga dana i ono bez njega ne bi moglo normalno funkcionirati. Ovaj mineral potreban je za proizvodnju energije i gotovo sve metaboličke procese. Pomaže održavati normalnu razinu tlaka i srčani ritam, između ostalih dobrobiti, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti pa je važan mineral svima koji se bave tjelesnom aktivnosti. Adekvatnim unosom osiguravamo normalan rad živčanog sustava i olakšavamo suočavanje tijela s različitim dnevnim izazovima i fizičkim naporima kroz fitnes. Odgovoran je za normalnu sintezu proteina, te za različite kemijske procese u tijelu, a usko je povezan s kalcijem s kojim tvori naše kosti, zube, i dovodi energiju do naših mišića. Magnezij bez kalcija ili kalcij bez magnezija ne bi mogli sami funkcionirati jer vrše međusobnu sintezu i međusobno si potpomažu pri apsorpciji u organizam. Unosom magnezija ujutro u organizam, opuštamo mišiće. Magnezij možemo dobit iz različitih izvora; hrane, vode, dodacima prehrani, tabletama. 

Vaši privatni treneri u Taja Health Club fitness centru vode računa o vama da se osjećate dobro tijekom vježbanja, te da mišići imaju kvalitetan odmor, a tijelo adekvatan unos nutrijenata.

Zoran Lipecky

Taja HealthClub trener 

email: zoran.lipecky@gmail.com

webwww.taja.hr

Fitness svijet je svijet u kojem živim već dugi niz godina. Svaki dan cilj mi je približiti taj svijet "običnim" ljudima koji nisu upoznati sa vježbanjem i rekreaciom. Takvim pristupom želim poboljšati kvalitetu života i pokazati da vježbanje nije naporno, nego je zdravo i poželjno radi dugoročnog i boljeg načina života. Svoje znanje želim prenosit dalje na ljude oko sebe, te ujedno na taj način podučavati i buditi svijest 

FASHION WARE

A: Vlaška 103, 10000 Zagreb

T: 01/4664-255

HEALTH CLUB

A: Prijedorska 30, 10 000 Zagreb

T: 091/5429 013

FASHION WARE

A: Vlaška 103, 10000 Zagreb

T: 01/4664-255

HEALTH CLUB

A: Prijedorska 30, 10 000 Zagreb

T: 091/5429 013

 

taja@taja.hr