Ususret ljetu zadovoljna sobom

Najveći i najgori neprijatelj većine cura prije odlaska na more i skidanja u kupaći kostim je celulit.

U svijetu fitness-a jedna od glavnih tema i želja je topljenje masnog tkiva s nogu i guze. Kroz trenažni proces cilj je postići utegnute noge i čvrstu stražnjicu. Da bi uopće mogli nastaviti s ovom temom moram reći par riječi i o samom celulitu. 

Što je to celulit i kako on nastaje? 

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima -„narančina kora”. Proces kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože. Ovo stanje osobito je karakteristično za neke dijelove tijela kao što su područje nadlaktice, trbuha, stražnjice te nogu. Celulit se uglavnom javlja kod pripadnica nježnijeg spola nakon puberteta. Nastaje zbog pogrešnih prehrambenih navika i pogrešnih izvora namirnica uz pomanjkanje fizičke aktivnost te je i sve učestalija pojava i u odraslih ljudi.

Kontinuirano vježbanje i pravilan plan prehrane zaustavit će nastajanje celulita i reducirati postojeći. Pravilnim kombiniranjem aerobnog i anaerobnog treninga dobivaju se najbolji rezultati, a kroz to vas najbolje vodi vaš osobni trener. Osim vježbanja u borbi protiv neželjenog masnog tkiva pomaže i masaža. U Taja Health Club fitness centru za žene nudimo vam profesionalnu masažu od strane stručnjaka kojom ćete se rješiti celulita i ubrzati proces gubljenja istog. Dobra masaža prokrviti će zahvaćena mjesta i potaknuti tijelo da izbaci toksine iz organizma. 

Osobni trener u našem fitenss centru zna kako vas provesti kroz trenažni proces do željenog cilja i lijepo oblikovanog tijela.

Zoran Lipecky

Taja HealthClub trener 

email: zoran.lipecky@gmail.com

webwww.taja.hr

Fitness svijet je svijet u kojem živim već dugi niz godina. Svaki dan cilj mi je približiti taj svijet "običnim" ljudima koji nisu upoznati sa vježbanjem i rekreaciom. Takvim pristupom želim poboljšati kvalitetu života i pokazati da vježbanje nije naporno, nego je zdravo i poželjno radi dugoročnog i boljeg načina života. Svoje znanje želim prenosit dalje na ljude oko sebe, te ujedno na taj način podučavati i buditi svijest 

FASHION WARE

A: Vlaška 103, 10000 Zagreb

T: 01/4664-255

HEALTH CLUB

A: Prijedorska 30, 10 000 Zagreb

T: 091/5429 013

FASHION WARE

A: Vlaška 103, 10000 Zagreb

T: 01/4664-255

HEALTH CLUB

A: Prijedorska 30, 10 000 Zagreb

T: 091/5429 013

 

taja@taja.hr