Vježba za savršen trbuh

Bodyweight vježbe su vježbe koje rabe vlastitu težinu tijela bez rekvizita za vrijeme izvedbe.

Izdržaj (eng. plank) je vježba koja koristi samo tijelo i njegovu težinu, a spada u aerobni i anaerobni tip treninga. Razlog tome je što uz samu kontrakciju mišića, tijelo troši i kisik. Kroz duže opterećenje tijelo zahtjeva i veći primitak kisika. U njemu možemo provesti kraće ili dulje vrijeme ovisno o jakosti našeg trupa. Vježbom prvenstveno jačamo srednji dio tijela (eng. core) dok ostatak tijela sudjeluje u pokretu. Jači trup znači prestanak bolova u lumbalno sakralnom dijelu kralježnice.

Internet je danas pun slika izdržaja s različitim položajima izvođenja, te zbog toga treba obratiti pozornost kako je vježba izvedena. Za pravilnu i dobru izvedbu ne treba vam internet jer će se za to pobrinuti vaši privatni treneri u Taja Health Clubu. Da sama vježba ne bude dosadna i monotona, pobrinut će se osobni treneri u fitness centru koji će dodati popratne vježbe da bude što zanimljivije i zabavnije.

Takvim tipom vježbanja napredujemo brže, bolje i efikasnije, a samo tijelo brže topi masti i radi na jačanju svih mišićnih skupina, te popravlja držanje, fleksibilnost i vraća ravnotežu tijela.

Zoran Lipecky

Taja HealthClub trener 

email: zoran.lipecky@gmail.com

webwww.taja.hr

Fitness svijet je svijet u kojem živim već dugi niz godina. Svaki dan cilj mi je približiti taj svijet "običnim" ljudima koji nisu upoznati sa vježbanjem i rekreaciom. Takvim pristupom želim poboljšati kvalitetu života i pokazati da vježbanje nije naporno, nego je zdravo i poželjno radi dugoročnog i boljeg načina života. Svoje znanje želim prenosit dalje na ljude oko sebe, te ujedno na taj način podučavati i buditi svijest 

FASHION WARE

A: Vlaška 103, 10000 Zagreb

T: 01/4664-255

HEALTH CLUB

A: Prijedorska 30, 10 000 Zagreb

T: 091/5429 013

FASHION WARE

A: Vlaška 103, 10000 Zagreb

T: 01/4664-255

HEALTH CLUB

A: Prijedorska 30, 10 000 Zagreb

T: 091/5429 013

 

taja@taja.hr